Tijdens het landelijke congres 'Een Nieuwe Generatie Ouderenzorg' in het NBC te Nieuwegein is op 28 november 2018 de jaarlijkse Jo Visser-Award uitgereikt aan Mieke Hollander, aanjager en projectleider van Radicale Vernieuwing – Waarde-vol Onderwijs. 

Voorzitter Jenneke van Pijpen en oud-bestuurslid Trudie Siegerink reikten de prijs uit aan een verraste Mieke Hollander. Jenneke van Pijpen noemde Mieke een voorbeeld van iemand die zich, net als boegbeeld Jo Visser, niet klein laat krijgen bij tegenslag en zich met hart en ziel inzet voor de kwetsbare mens om wie het uiteindelijk draait. Iemand die het lef heeft om haar eigen mening te laten horen en als het moet zelf op de bres gaat staan om te laten zien hoe het beter kan.

Radicale Vernieuwing - Waarde-vol Onderwijs gaat over onderwijsvernieuwing die: zorg en hulp duurzaam laat aansluiten bij de waarde(n) van cliënten en hun naasten; maakt dat zorg- en onderwijsprofessionals hun werk met plezier kunnen doen en studenten kunnen leren op manieren die bij hen passen. 

In het artikel 'Hoe kan waarde-vol onderwijs eruit zien?' geeft Mieke Hollander een toelichting op het project Radicale Vernieuwing - Waarde-vol Onderwijs. LOC en Mieke werken nauw samen in dit project. 

Door haar achtergrond als verpleegkundige en onderwijsexpert kan Mieke zich als geen ander verplaatsen in de dagelijkse praktijk en weet zij welke kennis en vaardigheden nodig zijn voor een waarde-volle zorgprofessional. Samen met LOC leert zij jonge mensen wat ‘waarden’ zijn en hoe je kunt leren om oog te hebben voor de waarde(n) van anderen.

Pauw en geldprijs

De Jo Visser-Award is bedoeld om het gedachtengoed van oprichtster Jo Visser te eren en is dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De wisselbokaal in de vorm van een pauw staat voor trots en waardigheid en gaat gepaard met een geldprijs van vijfduizend euro. Hiermee kan de prijswinnaar een project ondersteunen dat bijdraagt aan betere kennis en beeldvorming over (werken in de) ouderenzorg.

Meer informatie

In het nieuwsbericht van het Jo Visser Fonds is meer informatie te vinden over de prijsuitreiking en het doel van de award.

Met dank aan Lis Leijser Photography

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen