Afgelopen periode werkte MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid hard aan het maken van de MIND Atlas: een online kaart waarop zo'n 300 cliënten- en familieorganisaties vanuit het hele land te vinden zijn. Inmiddels staan ook veel cliëntenraden op de atlas. Onlangs lanceerde MIND deze kaart en hoopt dat cliënten-, familieorganisaties en cliëntenraden beter gevonden en betrokken worden.
 
Cliëntenraden 
 
Op de atlas staan Cliëntenraden die zich bevinden binnen het werkgebied van MIND:
  • GGZ
  • Verslavingszorg
  • Jeugd GGZ, ouderraden
  • jongerenraden GGZ en
  • aanpalend cliëntenraden zoals Maatschappelijke Opvang

Mochten er cliëntenraden zijn binnen de scope van MIND (gericht op psychische gezondheid) die MIND nog niet 'op de kaart' heeft, dan verneemt MIND het graag!  

 
Beter vindbaar
 
MIND hoopt dat deze Atlas ertoe bijdraagt dat cliënten- en familieorganisaties als ook cliëntenraden beter worden gevonden. In het gemeentelijk domein liggen nieuwe taken en verantwoordelijkheden, dit brengt vaak ook voor cliëntenraden nieuwe taken en vragen met zich mee. Het is dan ook behulpzaam als ook cliëntenraden goed vindbaar zijn. Ook zoeken cliëntenraden nogal eens contact en samenwerking met cliënten- en familieorganisaties. De atlas geeft een mooi beeld van hetgeen er zoal is vanuit cliënten- en familieorganisaties.
 

Doorgeven suggesties

Wil je ook op de kaart met jouw organisatie, wil je een wijziging doorgeven of mis je iets op de kaart? Om op de kaart te komen heb je wel een concreet adres nodig. Stuur je suggestie of wijziging aan communicatie@wijzijnmind.nl 

Meer informatie

Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doet MIND door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. Samen met MIND Fonds Psychische Gezondheid, MIND Korrelatie, 16 lidorganisaties, 35 regionale organisaties, 25 familieraden en 25 cliëntenraden. Meer info vind je op: www.mindplatform.nl en www.wijzijnmind.nl

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen