Het wetsvoorstel Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) 2018 ligt ter behandeling bij de Eerste Kamer. De Eerste Kamerfracties hadden aan minister Bruins van VWS gevraagd om uiterlijk 1 maart 2019 de vragen te beantwoorden, die zij op 29 januari stelden over de Wmcz 2018. Negen Eerste Kamerfracties stelden toen in totaal elf pagina's vragen over het wetsvoorstel.

De minister schrijft in een brief op 25 februari aan de Eerste Kamer dat in verband met de voor de beantwoording benodigde afstemming, hij de vragen niet binnen de gestelde termijn kan beantwoorden. De minister vraagt om uitstel en streeft ernaar om de antwoorden op de vragen vóór 1 mei 2019 naar de Eerste Kamer te sturen.

Meer informatie

Lees de LOC-nieuwsflits over de vragen van de Eerste Kamer over de Wmcz 2018 en verwijzingen naar de officiële documenten.

LOC brochure Wmcz 2018 en curussen

LOC heeft een brochure gemaakt met de wijzigingen van de Wmcz 2018 ten opzichte van de huidige wet en de betekenis voor uw praktijk van medezeggenschap. Deze kunt u hier downloaden.

Ook kunt u contact opnemen met LOC om een aantal brochures per post naar u te laten toesturen. Dit is geheel kosteloos. We kunnen dit doen door de bijdrage van cliëntenraden die lid zijn.

In het voorjaar van 2019 orginiseert LOC op 6 plaatsen in het land de Basiscursus medezeggenschap. U krijgt dan ook informatie over de Wmcz 2018 . Meer informatie over de LOC-basiscursus medezeggenschap voorjaar 2019.

Bent u hiermee geholpen en nog geen lid van LOC, informeert u dan naar mogelijkheden om lid te worden.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen