Er is veel aan kwaliteit van leven te verbeteren en gezondheidswinst te boeken als ouderen in woonzorgcentra meer bewegen. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten. 

Meer aandacht nodig voor bewegen

Toch doen zorginstellingen vaak te weinig aan beweging. Hoe kan bewegen écht een vanzelfsprekend onderdeel worden van het dagelijks leven van cliënten? 

Om hier antwoord op te krijgen voert LOC Zeggenschap in zorg samen met Innovatiebureau DAZ, Kenniscentrum Sport het project ‘Bewegen op de kaart in en rond woonzorgcentra’ uit met uiteindelijk 20 zorgorganisaties.

Als cliëntenraad is het belangrijk om in grote lijnen te weten wat de wensen van mensen zijn rondom bewegen. En hiermee tot een visie op bewegen te komen.

Netwerkbijeenkomst

Op 23 november van 13.30 tot 16.00 uur organiseert LOC als onderdeel van het project 'Bewegen op de kaart' een netwerkbijeenkomst om kennis en ervaringen uit te wisselen over hoe bewegen binnen de ouderenzorg mogelijk te maken. Van beweegactiviteiten tot aan bewegingsgerichte zorg. De bijeenkomst gaat ook over hoe je kunt leren van elkaar. 

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in het thema bewegen kan deelnemen aan de bijeenkomst zoals: cliëntenraden, medewerkers, therapeuten, managers.

Daarnaast zijn met name leden van de werkgroepen van de zorglocaties die het project 'Bewegen op de kaart' uitvoeren welkom. Zoals de projectleider, medewerkers, cliënten/bewoners, vrijwilligers en cliëntenraden.

Locatie

Hanzeheerd Brinkhoven
Brinkhoven 1
8181 DB Heerde (nabij Zwolle)

Meer informatie en aanmelden

Wil je deelnemen of eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met:  

Lena Hillenga | l.hillenga@loc.nl | 06 17674898

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen