Cliëntenraden stellen regelmatig vragen over Persoonsvolgende zorg aan LOC. José Broers, betrokken als adviseur bij LOC, besloot daarom een netwerkgroep Persoonsvolgende zorg te maken.

Persoonsvolgende zorg

Persoonsvolgende zorg gaat over waarde-volle zorg voor mensen. Vanuit de LOC-visie Waarde-volle zorg behoort geld in de zorg de cliënt te volgen en niet andersom. Bij het persoonsvolgend maken van de zorg dient nagedacht te worden over: Hoe kunnen we de positie van de cliënt verstevigen bij het maken van de keuze voor een zorgaanbieder? Hoe vergroten we de keuzemogelijkheden en keuzevrijheid van de cliënt? Hoe zorgen we ervoor dat de zorgverlening aansluit en aan blijft sluiten bij wat de cliënt verlangt? 

Experimenten in de regio

In de netwerkgroep Persoonsvolgende zorg staat informatie over het tweejarige experiment Persoonsvolgende Zorg in de regio's Rotterdam en Zuid-Limburg. Het experiment maakt onderdeel uit van het landelijke programma ‘Waardig leven met zorg’ en vormt een belangrijke vooruitgeschoven pion binnen de ontwikkeling van de langdurige zorg in Nederland. Het experiment vindt voorlopig plaats in twee sectoren:

  • Sector VVT: mensen die (mogelijk op termijn) zijn aangewezen op verpleging en verzorging op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz).
  • Sector VG: mensen met een verstandelijke, zintuigelijke of lichamelijke beperking die zijn aangewezen op zorg en ondersteuning op basis van de Wet langdurige Zorg (Wlz).

Meer weten over de ontwikkelingen bij de experimenten. Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.
Meer informatie over de betrokkenheid van LOC bij de experimenten.

Forum in netwerkgroep

Op het forum van de netwerkgroep Persoonsvolgende zorg kun je een gesprek beginnen of reageren op gesprekken van anderen. Zo wissel je gemakkelijk kennis en ervaring uit. 

Onderwerpen die José al op het forum heeft gezet zijn:

De kracht van netwerken

LOC ondersteunt mensen op het gebied van (mede-)zeggenschap in en rondom de zorg. En maakt daarvoor graag gebruik van de kracht van netwerken. Vanuit de gedachte: "Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen". 

Wil je ook met anderen uitwisselen over onderwerp dat je belangrijk vindt? Dat kan op het op het sociaal platform van LOC. Bekijk alle netwerken en lees hoe je zelf kosteloos een netwerkgroep aanmaakt

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen