Het digitale tijdschrift E-Zin en Zorg van mei 2018 is verschenen. Met als thema: ‘Aan het werk voor ouderen’. In deze editie aandacht voor de boeiende en uitdagende kanten van werken in de ouderenzorg. In de artikelen, verhalen en columns gaat het over vragen als: Waarom is werken voor ouderen zo mooi en speciaal? Wat zorgt ervoor dat zorgmedewerkers iedere dag weer hard aan de slag gaan? Wie zijn de mensen waar ze voor werken?

Voldoening 

In de rubriek Column beschrijft Eveline Peereboom, projectverpleegkundige & wijkverpleegkundige Argos Zorggroep waarom ze voor de ouderenzorg van nu heeft gekozen. Een oprecht dankwoord van een cliënt en zijn mantelzorger geeft haar de grootste voldoening. Ook vindt ze het werken met de nieuwste technologische innovaties heel uitdagend.

Boek over verpleegwereld 

In de rubriek ‘In beeld’ lees je over het boek Yemma. Dit boek van Mohammed Benzakour gaat over wat hij meebeleeft in de verpleegwereld met zijn moeder, nadat zij een herseninfarct kreeg. Ze raakte halfzijdig verlamd, kon niet meer praten en werd opgenomen in een Rotterdams revalidatiecentrum. Hij zag prachtige én verschrikkelijke dingen. E-Zin & Zorg geeft 5 exemplaren weg van Yemma. Vul voor 1 juni 2018 je gegevens in en maak kans op een exemplaar: opgeven voor win Yemma.

Voorleesboek

Een ander bijzonder boek is: Verhalen van nu. Een voorleesboek voor mensen met dementie. In het boek staan meer dan honderd verhalen over het dagelijks leven rond het midden van de vorige eeuw, gecombineerd met sfeervolle foto’s uit die tijd. E-Zin & Zorg geeft 3 boeken van Verhalen van nu weg. Vul vóór 1 juni 2018 je gegevens in en maak kans op een exemplaar: opgeven voor win Verhalen van nu.

Voorstelling Over ma

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? In de rubriek Het prikbord informatie over de solovoorstelling Ma. Gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. De voorstelling is verlengd en nog te zien tot en met 8 december 2018.

Project Grijs-Groen

In de rubriek Uitgelicht lees je over het Project Grijs-Groen. In dit project koppelt de Zeeuwse Stichting Voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) jongeren met weinig arbeidsmarktperspectief aan een oudere zorgmedewerker van SVRZ die door deze ondersteuning ontlast wordt. Lees hoe Julie leerde van Ineke hoe medewerkers van SVRZ zorgen voor mensen met dementie.

Over E-Zin &Zorg

Actiz, organisatie voor zorgondernemers geeft het online tijdschrift E-Zin & Zorg vijf keer per jaar uit en LOC draagt eraan bij. Er staan inspiratie- en praktijkverhalen in van zowel cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers als zorgprofessionals en managers.

Daarnaast vermeldt dit tijdschrift informatie over de veranderingen in de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en kraamzorg.

Lees het hele tijdschrift en ook voorgaande edities.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen