Het Kwaliteitskader wijkverpleging beschrijft wat mensen mogen verwachten als zij wijkverpleging nodig hebben. Er staat in wat zorgverleners moeten doen om goede en veilige zorg te leveren. En hoe zorgorganisaties mogelijk moeten maken dat de zorg goed is. In de handreiking staan tips voor cliëntenraden en de wettelijke adviesrechten waar de cliëntenraad zich op kan beroepen.

Gesprek over goede zorg

De cliëntenraad kan het Kwaliteitskader wijkverpleging gebruiken in het gesprek met de organisatie. Het Kwaliteitskader wijkverpleging staat in het wettelijke register van het Zorginstituut Nederland. Daardoor zijn alle zorgorganisaties die wijkverpleging bieden in Nederland verplicht te doen wat er in het kwaliteitskader staat. Het gaat er vooral om dat de zorgorganisaties en zorgverleners nadenken over wat goede zorg is. Daarbij komen vragen aan de orde als: Hoe kunnen zorgverleners hun werk zo goed mogelijk doen? Wat gaat er goed? En wat kan er beter? Hoe kunnen we leren van elkaar en van anderen?

Belangrijk is dus dat gesprek over goede zorg met elkaar te voeren en steeds van elkaar te leren. De bedoeling van het kwaliteitskader is dat alle mensen goede zorg ontvangen. Zorg die bijdraagt zodat mensen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen. De cliëntenraad kan er op letten of dat inderdaad gebeurt.

In de handreiking staan tips en benoemen we de wettelijke adviesrechten waar de cliëntenraad zich op kan beroepen.

Downloaden en bestellen

Download de handreiking Kwaliteitskader wijkverpleging.

Of bestel een aantal gedrukte exemplaren van de brochure via de Vraagbaak van LOC. Deze is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur op (030) 284 32 00. U kunt ook mailen naar vraagbaak@loc.nl.

Bijeenkomsten

LOC organiseert regelmatig landelijke en regionale bijeenkomsten voor cliëntenraden over het Kwaliteitskader wijkverpleging. Voor meer informatie zie de LOC Agenda.

Komen de data u niet goed uit? LOC organiseert ook bijeenkomsten 'in company', dus op maat. Zie de LOC-Inspiratiegids cursussen en trainingen voor alle mogelijkheden. Of neem contact op met de LOC-Vraagbaak voor meer informatie: vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 32 00.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen