In het laatste E-Zin & Zorg, een online tijdschrift dat wordt uitgegeven door ActiZ en waar LOC aan bijdraagt, staat ook nu weer een lezenswaardig artikel over hoe zorgorganisaties praktisch handen en voeten kunnen geven aan wat voor mensen van betekenis is in het leven. Zo is er dit keer te lezen over hoe de passie voor schilderen van een receptionist in een verpleeghuis aangegrepen werd om een schilderatelier in te richten. Voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Waarde-vol werken

Voor waarde-volle zorg, zorg die maakt dat er aandacht kan zijn voor wat cliënten echt belangrijk vinden, is het ook essentieel dat mensen die zorg verlenen kunnen werken op een manier die past bij wat voor hén belangrijk is. Voor hun eigen optimale gezondheid en welbevinden. Maar ook zodat zij zo optimaal mogelijk kunnen bijdragen aan wat er voor cliënten toe doet. In het artikel op deze pagina lees je hoe een zorgorganisatie ruimte maakte voor het schildertalent van een van haar medewerkers.

Trots op de ouderenzorg

Het algemene thema van dit E-Zin & Zorg is 'Trots op de ouderenzorg'. Er komen dan ook allerhande mooie verhalen en inspirerende voorbeelden aan de orde, over het werken en wonen in de ouderenzorg.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen