Cliëntenraden bestaan uit vrijwilligers met hart voor de zorg en de instelling waarbij zij zijn betrokken. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden van de raad kan het handig zijn om op verschillende gebieden de nodige kennis op te doen. Tijdens de regiobijeenkomsten die LOC met vrijwilligers in verschillende provincies organiseert, wordt kennis en ervaring uitgewisseld. Door LOC, cliëntenraden en andere inhoudelijk deskundigen, over veranderingen in de zorg en andere actuele ontwikkelingen.

Kennis & kunde uitwisselen

Vanuit de actualiteit van clientenraden geven we de dag inhoud. Tijdens de bijeenkomsten is er voldoende tijd voor gesprekken tussen cliëntenraadsleden om kennis en kunde  uit  te  wisselen. Cliëntenraden kunnen elkaar in informele sfeer ontmoeten en bij elkaar te rade gaan. Om van elkaar te leren en elkaar te versterken.

10 juni in Anna Paulowna

De bijeenkomsten7 juni in Den Haag en 9 juni in Heemskerk zijn volgeboekt. 10 juni is er nog plek in Noord-Holland. Hieronder de uitnodiging van de organiserende vrijwilligers:

Uit de verzoeken om te behandelen onderwerpen vorig jaar tijdens de 2 regionale bijeenkomsten, heeft de commissie er één gekozen die actueel is.

Hoe gaan bestuurders en cliëntenraden met elkaar om bij het regulier overleg en gestelde vragen over zaken die te maken hebben met het welbevinden van de cliënten en overeenkomstig de Wet medezeggenschap cliëntenraden zorginstellingen (Wmcz), advies- en verzwaard advies-plichtig zijn.

Wij hebben de bestuurder van de Pieter Raatstichting te Heerhugowaard, mevrouw Irma Krieg, bereid gevonden hierover e.e.a. te presenteren en te vertellen.

Tevens zal de voorzitter van de cliëntenraad van het Twiskehuis te Amsterdam, de heer George Moses, u meenemen in zijn ervaringen van de afgelopen jaren betreffende het overleg en discussies met de zorgaanbieder, waarbij met respect voor elkaar het overleg in de regel positief verloopt.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail (loc@loc.nl): wilt u daarin vermelden met hoeveel personen u komt, van welke cliëntenraad u lid bent? De bijeenkomst is gratis voor leden van LOC, niet-leden betalen € 35,00.

Programma:

  9.50 uur  Inloop
10.00 uur  Ontvangst                                                                                        
10.05 uur  Mevrouw Irma Krieg
10.50 uur  Pauze
11.05 uur  De heer George Moses       
11.45 uur  Inbreng cliëntenraden     
12.00 uur  Afsluiting

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen