In het Kwaliteitskader Wijkverpleging staat dat er een meetinstrument moet komen om de tevredenheid onder cliënten in de wijkverpleging te meten. Daarbij is gekozen voor de PREM (Patient Reported Experience Measures). Dit meetinstrument komt uit de ziekenhuizen. De stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging maakt dit instrument geschikt voor de wijkverpleging. 

Voorlopige vragenlijst

De PREM wijkverpleging is nog in ontwikkeling. Volgens planning moet de stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging het meetinstrument op 1 juli indienen bij Zorginstituut Nederland. Daarna is het een officieel meetinstrument, dat iedere zorgorganisatie voor wijkverpleging moet gebruiken.

Er is al wel een voorlopige vragenlijst PREM wijkverpleging (pdf), die zorgorganisaties kunnen gebruiken. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld te verantwoorden richting de verzekeraars.

Rol cliëntenraden

Cliëntenraden hebben een rol bij de verbeteracties die mogelijk volgen uit de resultaten van de kwaliteitsmeting. En vervolgens bij het evalueren wat daarvan terechtgekomen is.

Meer informatie

Via het Sociaal Platform zal LOC cliëntenraden informeren over verdere ontwikkeling rondom het PREM meetinstrument. Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de LOC-Vraagbaak: vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00.

Pagina Kwaliteitskader Wijkverpleging op de website van Zorginstituut Nederland.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen