Zorgorganisatie Sensire is vanaf het eerste uur actief in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg. De landelijke beweging met intussen 52 deelnemende zorgaanbieders en gestart door LOC. De Achterhoekse nieuwswebsite 'Contact' ging op bezoek bij de zorgvernieuwer en sprak met een teamverpleegkundige en vrijwilliger.

Belangrijke rol vrijwilligers

Zo is te lezen in het artikel:

"De 28 medewerkers (grotendeels parttimers) van De Lindenhof werken in zogenoemde zelfsturende teams bijgestaan door een vijftiental vrijwilligers. Dat betekent dat ze een grote vrijheid hebben om samen met de bewoners en familieleden van de bewoners de keuzes te maken die voor de bewoners het best en het prettigst zijn. "Vaak leveren dat fijne en originele oplossingen op. Bijvoorbeeld een logeerbed op de kamer zodat de partner ook 's nachts af en toe eens bij zijn man of vrouw kan zijn of een duo-fiets waarmee men iemand kan meenemen voor een ritje door het dorp", aldus teamverpleegkundige Barbera Storm van De Lindenhof."

 Voor nog veel meer voorbeelden van samenwerkingsmogelijkheden met mensen en organisaties uit de omgeving van het verpleeghuis, lees hier het hele artikel.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen