Twee keer per week gaan de bewoners van Sensire De Lindenhof (deelnemer aan de beweging Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg) naar het centrum van het dorp Vorden. Omdat deze bewoners dementie hebben in een verder gevorderd stadium wonen zij op een gesloten afdeling. Dat ze toch naar de winkel kunnen om boodschappen te doen, is te danken aan een samenwerking tussen winkeliers, verenigingen, familie en vrijwilligers.

Meer relaties en verbindingen

Omroep Gelderland bracht in beeld hoe de bewoners, vlak voor de feestdagen, bij de bakker zijn. De omroep was er ook toen een half jaar geleden het initiatief Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg van start ging. Onlangs kwamen ze weer eens een kijkje nemen om te zien wat er in de afgelopen periode is gebeurd. En dan blijkt dat er weer meer relaties en verbindingen tussen bewoners en de inwoners van het dorp zijn ontstaan. Kijk hier naar de veelzeggende beelden van Omroep Gelderland.

Huis  van bewoners

De Lindenhof heeft zich als doel gesteld 'een huis van bewoners' te worden, zodat bewoners het huishouden zoveel als ze willen en kunnen zelf draaiende kunnen houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat vrijwilligers meegaan naar de winkel om samen boodschappen te doen. Zo wordt het ongewone leven in het verpleeghuis is weer wat gewoner gemaakt.

Meer over Radicale vernieuwing Laatste ontwikkelingen, bijeenkomsten, publicaties, deelnemers en meer vind je op www.radicalevernieuwing.nl

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen