Cliëntenraden geven aan dat het prettig is om een naslagwerk te hebben met actuele basisinformatie over medezeggenschap voor de dagelijkse praktijk. Afgelopen voorjaar publiceerde LOC een brochure met informatie over de komst van de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018). Deze informatie is nu opgenomen in een nieuwe brochure Basisinformatie medezeggenschap. Via dit platform kunt u de brochure bestellen of direct downloaden.

Brochure

De nieuwe brochure biedt de basisinformatie medezeggenschap in twee delen. Eén deel (roze voorkant) gaat over de adviesrechten en de adviesprocedures op basis van de huidige Wmcz. Deze wet blijft actueel tot de nieuwe wet in werking treedt.

De huidige wet wordt namelijk herzien. De nieuwe Wmcz komt eraan en ligt ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Het andere (blauwe voorkant) deel van de brochure betreft de nieuwe wet (Wmcz 2018) en de betekenis voor uw praktijk van medezeggenschap.  

Bestellen

U kunt de brochure in gedrukte vorm bij LOC bestellen. U ontvangt de twee delen samen in één nieuw jasje: ‘Basisinformatie medezeggenschap’. Aan de roze zijde staat de informatie over de huidige Wmcz en aan de blauwe zijde staat de informatie over de Wmcz 2018.

Cliëntenraden die reeds een bestelling hebben gedaan, krijgen de nieuwe brochure op korte termijn toegestuurd.

Direct downloaden 

Beide delen kunt u tevens als aparte bestanden downloaden van onze website:

Heeft u een vraag over de brochure, neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC: vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 3200. Ook voor andere vragen staan we voor u klaar!

Cursus medezeggenschap

Heeft u behoefte om uw kennis over medezeggenschap verder te vergroten of op te frissen? LOC organiseert in juni nog twee keer de basiscursus medezeggenschap en in het najaar start een nieuwe ronde met cursussen door het hele land. 

  • Amsterdam - vrijdag 21 juni 2019 van 10.30 -16.00 uur - specifiek voor GGZ
  • Utrecht - zaterdag 22 juni 2019 van 10.30 -16.00 uur - voor GGZ, Ouderenzorg, Zorg Thuis

Een aanrader voor nieuwe cliëntenraadsleden of mensen die hun kennis willen opfrissen over het werk van de cliëntenraad, meer informatie en aanmelden.

LOC organiseert ook cursussen 'in company', dus op maat. Adviseurs van LOC komen dan bij u voor een training, gericht op de specifieke vragen en behoeften van uw cliëntenraad. Bijvoorbeeld over de Wmcz 2018. Zie de LOC-Inspiratiegids cursussen en trainingen voor alle mogelijkheden. Of neem contact op met de LOC-Vraagbaak voor meer informatie: vraagbaak@loc.nl of bel (030) 284 32 00.

Meer informatie

Voor meer informatie over de tot standkoming van de nieuwe Wmcz en de visie van LOC: zie het dossier nieuwe Wmcz.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen