Cliëntenorganisaties, verzorgenden & verpleegkundigen, artsen en zorgaanbieders staan samen in de beweging naar goede zorg voor ouderen. Die beweging heeft een extra impuls gekregen met de totstandkoming van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg eerder dit jaar. In dit kader staat de oudere met zijn wensen en behoeften centraal en ligt de nadruk op leren en verbeteren rond de cliënt. Cliënt en professionals geven daarbij in dialoog vorm aan kwaliteit van zorg.

Praktische uitwerking Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Wij (ActiZ, Branchebelang Thuiszorg Nederland, LOC Zeggenschap in Zorg,  Patiëntenfederatie Nederland, V&VN en Verenso vereniging van specialisten ouderengeneeskunde) werken momenteel hard aan de praktische uitwerking van het Kwaliteitskader, zoals  het ontwikkelen van indicatoren die het team dagelijks helpen om de zorg te verbeteren, een publieksversie en een informatieve film om alle burgers te informeren over het Kwaliteitskader en een selectie van (meet-) instrumenten om goede zorg zichtbaar te maken. 

Liefdevolle zorg bieden

De huidige problemen in de zorg aan kwetsbare ouderen kennen geen gemakkelijke antwoorden. Goede zorg is individueel bepaald en vindt plaats in de relatie tussen de oudere die zorg nodig heeft, zijn naasten en de professional. We zijn blij met het geld dat voor de zorg voor ouderen wordt uitgetrokken en realiseren ons dat dit geld op de juiste plek terecht moet komen om die ouderen die het nodig hebben liefdevolle zorg te kunnen bieden! Als betrokken partijen nemen we onze verantwoordelijkheid serieus en vragen het vertrouwen dat we hier zorgvuldig mee omgaan. Zodat we dit vertrouwen door kunnen geven aan diegenen die dagelijks met passie en inzet werken voor kwetsbare ouderen in onze samenleving.

Betrokken partijen in de zorg voor kwetsbare ouderen,

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Reacties

  • Nelleke van Wissen zei:

    Ik begrijp dat iedereen in de zorg zijn best doet. Maar de zorgorganisaties beknibbelen tot op de cent de zorgmomenten. Ik weet niet of dit overal zo is maar niet bij de zorgorganisatie/ verpleeghuis waar mijn ouders wonen. Er is mij verteld dat ZZP5 recht geeft op 2 x 10 min fysiotherapie per week. Mijn moeder heeft overigens ZZP7. Nu was er afgelopen week MDO, dan vervalt eenmaal fysiotherapie omdat er dan een van de fysiotherapeuten bij het MDO aanwezig is. Dit heeft toch niets met goede zorg te maken maar alleen met geld. 

  • Sjaak Wijma, Zorginstituut Nl zei:

    Beste leden stuurgroep. Mooi dat jullie het werk in de stuurgroep wereldkundig maken. Door de opdrachten uit te werken kunnen instellingen straks ook met deze onderwerpen concreet aan de slag en kan het kwaliteitskader in zijn volle omvang betekenis krijgen voor de bewoners.
Deze reactie is verwijderd

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen