De landelijke werkgroep van de Week van de Psychiatrie organiseert op vrijdag 29 maart 2019 het afsluitende congres van de Week van de Psychiatrie 2019 in het UMC Utrecht, Heidelberglaan 100. Iedereen is welkom. Van jong tot oud, of je nou bekend bent met psychische problemen of niet en gewoon nieuwsgierig bent. We hopen met de Week van de Psychiatrie een brug te slaan tussen mensen in de samenleving en hen in staat te stellen om op een open manier met elkaar in gesprek te gaan.

Thema

Het thema van het congres is “Zichtbaar?” Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. Wanneer maak je ze wel zichtbaar? Verloochen je jezelf als je zo’n belangrijk stuk van jezelf geheim houdt? Zie je dat als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft het juist kracht als je de moed hebt om te delen? De landelijke werkgroep nodigt je uit om een onzichtbaar stukje zichtbaar te maken. Door met elkaar in gesprek te gaan en samen naar antwoorden te zoeken hopen we dat er meer openheid ontstaat.

Programma

We hebben een boeiend en afwisselend programma vastgesteld waar voor ieder wat wils tussen zit.  Jim van Os zal aanwezig zijn met zijn nicht Elisabeth om de dag goed af te trappen. We hebben teveel om op te noemen, maar hier alvast een kleine selectie: we hebben praktische workshops die bijvoorbeeld ingaan op stigma en boekbesprekingen van onder andere May May Meijer, Aefke Ten Hage en Suzanne Kruys. Daarnaast hebben we ervaringsmedewerkers die vertellen over hun leven met psychische problemen. Verder organiseren we speeddates zodat deelnemers ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Het definitieve programma maken we begin februari bekend. Hou de nieuwsbrief en de website van het LOC dus in de gaten!

Aanmelden

Wilt je je alvast aanmelden voor dit congres? Neem dan contact op per e-mail: loc@loc.nl of meld je aan via de knop hieronder: 

Meer informatie

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen