Bij cliënten en inwoners haalde het programma "Sociaal Werk Versterkt" ideeën en wensen op: Wat vinden cliënten en inwoners belangrijk bij de hulp en ondersteuning die ze krijgen van sociaal werkers? LOC voert samen met partners "Sociaal Werk Versterkt" uit en is verantwoordelijk voor het onderdeel 'Cliëntgedreven werken' (pdf). LOC organiseert met de resultaten een workshop voor sociaal werkers. 

Nieuwe inzichten

In deze workshop leren sociaal werkers hoe je goed kunt inspelen op wensen en behoeften van cliënten en inwoners. En waar de grenzen liggen: in hoeverre kun en wil je met hen meegaan? Deze workshop levert nieuwe inzichten op in hoe je als sociaal werker de stem en wensen van cliënten en inwoners een rol kunt geven in je werk en organisatie.

Wat gaan we doen?

We gaan actief aan de slag met verschillende werkvormen. Bijvoorbeeld door uitspraken van cliënten en inwoners vanuit verschillende invalshoeken van het sociaal werk te onderzoeken. Al doende deel je ervaringen en leer je van elkaar.

Data 

• Maandag 22 oktober van 17:00 tot 19:00 uur

• Woensdag 7 november van 11:00 tot 13:00 uur

• Donderdag 29 november van 17:00 tot 19:00 uur

Locatie

Utrecht, Hof van Transwijk 2 (bij LOC, begane grond)

Wil je liever een workshop dichtbij huis? Dan organiseren wij de workshop graag samen met jou binnen jouw organisatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge van Dommelen, i.vandommelen@loc.nl, 06 38 30 29 25.

Aanmelden

Aanmelden voor een bijeenkomst kan bij Inge van Dommelen, i.vandommelen@loc.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. LOC biedt de workshops gratis aan.

Download de uitnodiging Gratis workshop Sociaal werk en de stem van cliënt en inwoner (pdf)

Meer informatie

Het programma "Sociaal Werk Versterkt" zet zich in voor sterk vakmanschap van de sociaal werker. Partners zijn: vakbonden CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn, beroepsorganisaties BV Jong en BPSW, de opleidingen middels MBO-raad en Vereniging Hogescholen, de werkgevers verenigd in Sociaal Werk Nederland, Registerplein, FCB (arbeidsmarktfonds voor de branches Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang), Kennisinstituut Movisie, de Werkplaatsen Sociaal Domein en cliëntenorganisatie LOC Zeggenschap in zorg.

Sociaal werkers werken volgens een beroepscompetentieprofiel en kennen een beroepscode en beroepsregister. Zie het LOC-nieuwsbericht hierover en de website www.sociaalwerkversterkt.nl.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen