De voorjaarseditie van het LOC-tijdschrift "Zorg & Zeggenschap" is uit! Een dezer dagen valt het tijdschrift bij abonnees en LOC-leden in de brievenbus. Dit nummer staat weer boordevol nieuws en artikelen over activiteiten van LOC en ontwikkelingen in welzijn, wonen en zorg die bijdragen aan waardevolle zorg. 

Zoals een artikel over de herziene Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) en de bijeenkomsten en informatiematerialen van LOC hierover. Daarnaast een interview met Rob Poort, in de nieuwe rubriek Waardevol leven. Verder zijn er artikelen over de inbreng van LOC bij het actieprogramma Zorg voor de Jeugd. En de bijdrage van LOC aan het vormgeven van een nieuwe personeelsnorm voor verpleeghuizen.


Ook is er een verhaal over het leren van incidenten en calamiteiten in de zorg. We lichten het Maatschappelijk debat GGZ toe dat we aan het opzetten zijn, en de Week van de Psychiatrie 2019 die weer op initiatief van LOC werd georganiseerd. En uiteraard bevat dit nummer wederom het katern over Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg met actualiteiten en achtergrondartikelen.

Artikelen lezen

Lees via de linkjes hieronder direct een aantal digitale artikelen uit "Zorg & Zeggenschap". LOC-leden en abonnees kunnen het hele tijdschrift onderaan deze pagina downloaden.

Katern Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Het hart van dit nummer bevat het katern Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg: Van regels naar relaties (pdf). De beweging Radicale vernieuwing verandert continu. Er zijn steeds nieuwe uitdagingen en behoeften. Zo zijn diverse organisaties op één afdeling of één locatie begonnen. Er zijn nu vragen hoe dat organisatiebreed kan, terwijl iedere locatie uniek is. In het katern staat een artikel over hoe de mensen in de deelnemende organisaties met deze opgaven omgaan. Verder in het katern de nieuwe publicatie Zicht op vernieuwing II, een terugblik op het symposium van zorgorganisatie Samen, bespiegelingen op radicaal vernieuwen van de coördinator bij Sensire en nog veel meer. (Lees ook het katern via Issuu hieronder.)   

 
 

Veel leesplezier! 

Op de hoogte blijven

Via onze gratis wekelijkse e-mail nieuwsbrief blijft u op de hoogte over actuele ontwikkelingen rondom waardevolle zorg en medezeggenschap en activiteiten van LOC. Wie minder vaak de nieuwsbrief wil ontvangen, kan zich ook gratis abonneren op de maandelijkse e-mail nieuwsbrief. Bovendien is er een aparte LOC-Jeugd e-mail nieuwsbrief (periodiek).

In de Inspiratiegids voor cursussen en trainingen van LOC staat een overzicht van de vaak op maat aangeboden opleidingen van LOC voor cliëntenraden en ondersteuners. 

LOC biedt veel gratis opleidingen aan voor cliëntenraadsleden, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. In het voorjaar 2019 zijn dat de basiscursus en workshops "Theorie en praktijk van medezeggenschap".

Zorg & Zeggenschap downloaden

LOC-leden en losse abonnees kunnen het tijdschrift ook meteen downloaden. Daarvoor heb je een profiel voor dit sociaal platform nodig en dien je daarmee inlogd te zijn.*
Ben je ingelogd: download dan het hele tijdschrift.

Ben je wel lid van LOC, maar heb je nog geen inlogmogelijkheid?
Een profiel aanmaken aanmaken kan in een paar stappen en leggen we uit via een filmpje. Of lees eerst meer informatie over het platform.

* Je inlog is gekoppeld aan de leden-publicatiespagina. Bij het maken van je profiel kun je aangeven dat je lid of abonnee bent. LOC zorgt er dan automatisch voor dat je via je inlog het tijdschrift kunt downloaden. Heb je nog niet aangegeven dat je lid of abonnee bent, stuur dan graag even een e-mail naar abonnees@loc.nl. Met daarin het e-mailadres dat gekoppeld is aan je profiel, de naam van de cliëntenraad, de plaatsnaam en de locatie van de zorginstelling. Dan koppelt LOC je profiel aan je lidmaatschap/abonnement.

Eerdere edities & abonnementen

Ga naar eerdere edities van "Zorg & Zeggenschap".

Een abonnement kost € 50,- per jaar. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. Neem hiervoor contact op met LOC Zeggenschap in zorg: tel. (030) 284 32 00 of e-mail abonnees@loc.nl. Zorg & Zeggenschap verschijnt ook op (daisy-)cd; hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en kosten als voor een (extra) abonnement.

Meer over Radicale vernieuwing

Laatste ontwikkelingen, bijeenkomsten, publicaties, deelnemers en meer vind je op www.radicalevernieuwing.nl.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen