Dit jaar organiseert Woonlandschap de Leyhoeve negen verschillende congressen om de beweging, ‘Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’, verder vorm te geven. Het doel van deze congressen is het onderling delen van ervaringen en kennis, het vragen van feedback en tevens elkaar te inspireren. Daarom nodigt De Leyhoeve u van harte uit voor het derde congres dat in het teken zal staan van 'Leyhoeve College'.

 “De Leyhoeve maakt onderdeel uit van een landelijke beweging. Een beweging die ‘ja’ durft te zeggen tegen verandering. Een beweging die durft te dromen dat het leven na je werkzame leven tot aan je laatste dag, betekenisvol is.”

"De Leyhoeve is 1 van de 4 kerndeelnemers aan deze landelijke beweging, ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’. Deze kerndeelnemers zijn door de initiatiefnemers LOC Zeggenschap in zorg en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geselecteerd. Binnen deze beweging proberen wij, Woonlandschap de Leyhoeve, opnieuw uit te vinden wat ècht nodig is om zorg zo te kunnen organiseren dat die aansluit bij wat voor mensen belangrijk is in het leven, zodat waarden van zowel bewoners en hun naasten, als van mensen die zorg organiseren het vertrekpunt kunnen zijn.

Leyhoeve College
Als organisatie zijn wij blij met het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het kader sluit naadloos aan bij de manier waarop wij werken. Wij zijn een lerende organisatie en willen transparant zijn, en daarbij biedt het Kwaliteitskader veel ruimte. Zo is een uitgangspunt van het Kwaliteitskader dat de focus ligt op samen leren.


In Nederland zijn er fantastische opleidingen, maar omdat de maatschappij zo snel in verandering is, kunnen organisaties soms niet snel genoeg mee-evalueren om bij te blijven bij de veranderende behoefte van de consument/cliënt. In 3 maanden tijd nemen wij medewerkers mee op reis. Een voorwaarde is dat zij een mbo of hbo-diploma in de zorg hebben (minimaal niveau 3), ongeacht of zij 1 dag of 100 jaar werkervaring hebben. Daarnaast is het een voorwaarde dat zij een gezonde dosis passie hebben en een ‘Yes, I Can’ mentaliteit. In deze 3 maanden krijgen zij de volgende onderwerpen mee:

  • Implementatie Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg
  • Implementatie theorie van Anneke van der Plaats
  • Implementatie theorie van Machteld Huber
  • Huiskamer vader- en moeder concept
  • De Leydraden
  • Cultuur bouw je zo…
  • Medicijnveiligheid
  • Werken met domotica

Doel
Het doel van dit congres is van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Dit willen we bereiken door middel van praktijkvoorbeelden, ervaringsdeskundigen en break-out sessies. Daarnaast wordt er deze dag een workshop aangeboden door Moovs. Deze workshop staat in het teken van de positieve psychologie in werk. Hoe ben jij de beste versie van jezelf en hoe zit het met cultuurontwikkeling?
Samen leren, samen ervaringen delen en uiteindelijk samen de verpleeghuiszorg naar een hoger niveau tillen!

Aanmelden
Het congres start om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur en wordt gehouden bij De Leyhoeve: Dr. Bloemenlaan 9-21 5022 KX in Tilburg.

Meldt u hier aan voor dit congres. Dit kan tot dinsdag 6 juni 2017. Bevestiging van uw inschrijving met het definitieve programma, de routebeschrijving en deelnemerslijst worden u in de week voor het congres toegezonden."

  • Download hier een overzicht van de andere congressen dit jaar;
  • Lees hier het verslag van het eerste congres.

Meer over Radicale vernieuwing
Laatste ontwikkelingen, bijeenkomsten, publicaties, deelnemers en meer vind je op www.radicalevernieuwing.nl 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen