In januari 2017 heeft het Zorginstituut Nederland het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg vastgesteld. In het kwaliteitskader staat een groot aantal maatregelen om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren. Zorgorganisaties moeten het kwaliteitskader vertalen naar hun lokale situatie. Maar ook op landelijk niveau moet er een groot aantal zaken uitgewerkt worden. Zoals: welke instrumenten zijn geschikt om de tevredenheid van bewoners te meten? Wat voor soort personeel moet er in verpleeghuizen zijn?

Overzicht
Om al deze maatregelen voor te bereiden is er een 'stuurgroep uitwerking kwaliteitskader'. LOC zit in deze stuurgroep. In bijgaand schema is te zien welke maatregelen de stuurgroep nu uitvoert en hoe ver deze zijn. Waar 'PvA' staat, wordt plan van aanpak bedoeld. 'MJA' staat voor meerjarenagenda. Daarmee komt het in een officieel register van het Zorginstituut, zodat alle zorgorganisaties zich daar aan moeten houden.

  • In het kader van Radicale vernieuwing verpleeghuis, werd onlangs door woonlandschap en verpleeghuis De Leyhoeve een congres georganiseerd waar bezoekers met elkaar onderzochten: wat moet je in je organisatie regelen om kwaliteit van leven en zorg goed te organiseren? Lees hier het verslag.
Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen