Wat betekent waarde-volle zorg voor mensen? Hoe breng je het in de praktijk? Die vragen staan centraal op een grote landelijke bijeenkomst over waarde-volle zorg. 1 februari 2017 zoeken cliëntenraden, zorgmedewerkers, bestuurders, docenten, beleidsmakers, wetenschappers en mensen die zelf met zorg te maken hebben elkaar op om hier informatie over uit te wisselen. LOC organiseert deze ontmoetingen in Burgers’ Zoo in Arnhem, er is nog plek.

Potentie van mensen

Voormalig LOC-directeur Yvonne van Gilse nam in 2009 initiatief te komen tot de ‘Visie Waarde-volle zorg 2010-2050’. Zorg die zich richt op dat mensen een waarde-vol leven kunnen leiden, en daar dus dienstbaar aan is. Zorg dus, die kijkt naar de potentie in het leven van mensen. En uitgaat van dat wat gezond in iemand is. Want: wat je aandacht geeft, dat groeit. Nu richt de zorg zich nog teveel op ziekte en wat er niet kan.

Tijd

Al veel mensen hebben zich aangemeld om zich begin 2017 op de landelijke bijeenkomst verder te verdiepen in waarde-volle zorg. Wie is daar mee bezig? Hoe kan ik hier verder aan bijdragen? Vragen die hen bezighouden, en die 1 februari aan bod komen. LOC constateerde dat het tijd is voor zo’n bijeenkomst omdat steeds meer mensen zich soortgelijke vragen stellen. LOC ziet de laatste jaren steeds meer aandacht voor waarde-volle zorg ontstaan.

Daar doen we al jaren verslag van in onze media, nu dus ook op de eerste grote landelijke bijeenkomst specifiek over waarde-volle zorg. Met onder meer aandacht voor waarde-volle jeugdhulp. Ernst Timmer, schrijver van het boek De val van mijn moeder, zal er met zijn moeder in gesprek gaan over de avonturen die zij in zorgland meemaakten, sinds haar val. Lees ook zijn column in het laatste E-zin & zorg over dit sprekende voorbeeld van waarde-volle zorg.

Op het programma...

...Nog veel meer praktijkvoorbeelden. Mensen die zelf met zorg te maken hebben (gehad) verzorgen interactieve belevingen en uitwisseling over waarde-volle zorg. Het programma duurt van 13:30 - 20:00 uur. De welkomstlunch start om 12:30 uur. Daarvoor kun je een rondleiding door Burgers’ Zoo genieten. Om 19:00 uur is er een buffet. Op het programma: Wat is waarde-volle zorg? (Margot Bosman), De waarde van zorg in het dierenrijk (Jan van Hooff), ‘Het leven draait door’, Transitie-expert Jan Rotmans.

Overzicht workshops

Bekijk hier het programma en overzicht van workshops in de uitgebreide algemene uitnodiging.

Bekijk hier het programma en overzicht van workshops in de uitgebreide uitnodiging voor jeugd en ouders.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plaats op dit unieke en inspirerende congres? Meld je hier dan alvast aan of bel met ons congresbureau: 079 – 363 81 03.

We hanteren voor het congres prijzen die zoveel mogelijk aansluiten bij de verschillende budgetten waar mensen over beschikken. Iemand met een hoger inkomen kan over het algemeen ook wat meer missen. Zo maken we het mogelijk dat iemand met een kleinere portemonnee ook minder hoeft te betalen. Daarom zijn er dus verschillende prijzen, allemaal inclusief bezoek aan de dierentuin, lunch en buffet:

  • Mensen die zelf zorg ontvangen of hun naasten kunnen zich kosteloos aanmelden
  • 45 euro voor leden cliëntenraad die lid zijn van LOC
  • 95 euro voor leden cliëntenraad die geen LOC-lid zijn
  • 145 euro voor verzorgenden/verpleegkundigen
  • 195 euro voor leidinggevend kader (zoals teamleiders en afdelingshoofden)
  • 395 euro voor bestuurders/directeuren/locatiemanagers of leden raad van toezicht

Daarnaast geldt een korting: bij meer dan 3 deelnemers per organisatie, 15% op de prijs.

Wie niet in de zorg werkt, betaalt hetzelfde bedrag als iemand die een soortgelijke rol in de zorg vervult. Voor zzp-ers is het bedrag voor medewerkers van toepassing.

Visie downloaden

De visie ‘Waarde-volle zorg' is hier te lezen in een korte en makkelijk leesbare versie. De visie is gebaseerd op het theoretisch kader 'Nederland en de zorg 2010-2050', dat LOC schreef.

Een flyer van het congres is hier te downloaden.

Een flyer van het congres voor jeugd is hier te downloaden.


Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - (030) 284 32 00 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen
#inside_header { margin-left: auto;} .ningbar-userLinks { margin-left: 1px;}