LOC werkt samen met mensen die in de jeugdhulp werken in een landelijk programma om de de kwaliteit van hulp aan kinderen en jongeren te verbeteren. Om inspirerende voorbeelden te laten zien van zorgorganisaties die meedoen aan dit programma, heeft sociaal werker Jelle de Boer nu een eerste vlog (video-blog) gemaakt. Op de lokale 'ontwikkelplaatsen cliëntgericht werken' die het programma onder aanvoering van LOC ondersteunt. En er volgen binnenkort nog meer vlogs.

In de vlog is op verschillende fronten te zien hoe TEAM050 in Groningen er aan werkt om professionals in de jeugdhulp te ondersteunen om te werken op manieren die bij hen passen. Zodat mensen kunnen doen waar ze goed in zijn en zoveel mogelijk met plezier kunnen werken. Want dat heeft natuurlijk effect op de kwaliteit van de zorg die zij kunnen bieden. En daarnaast vertellen medewerkers van TEAM050 bijvoorbeeld hoe ze ook op basis van de interesses en talenten van zowel degene die zorg nodig heeft, als degene die die zorg kan geven, een zo goed mogelijke match kunnen verzorgen. Klik op de vlog om hem te bekijken op de site van het programma.

Professionalisering jeugdhulp en jeugdbescherming

In het programma Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming (PJ&J) wordt door mensen die in de jeugdhulp werken, samengewerkt om het doel van de Jeugdwet te verwezenlijken. En om de kwaliteit van hulp aan kinderen en jongeren verder te verbeteren, is het nodig dat er nog professioneler gewerkt wordt. PJ&J ondersteunt die professionaliseringsslag. LOC zet zich in voor het cliëntenperspectief hierin.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC zeggenschap in zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen