Voor verbetering van de verpleeghuiszorg is er vanaf 2016 extra geld beschikbaar. Via het landelijke project Waardigheid en Trots kunnen zorgorganisaties dat extra geld aanvragen. Het moet dan wel ingezet worden voor een zinvolle daginvulling van cliënten en/of het versterken van de deskundigheid van het personeel.

Plan indienen voor 1 oktober

Wie een beroep wil doen op extra geld, kan voor 1 oktober een aanvraag indienen bij het eigen zorgkantoor. LOC heeft een handleiding gemaakt. Die kan helpen om een plan op te stellen. De handleiding is hier te downloaden.

Andere LOC-tips

In de handleiding staat ook hoe je op andere manieren naar zinvolle daginvulling, en de financiering daarvan kunt kijken. We geven daarbij ook tips, zoals de hulp die DoSocial kan bieden. Daarover staat in deze folder meer.

Als de zorgorganisatie een plan indient, dan moet de cliëntenraad dat mede ondertekenen. Daarvoor heeft Waardigheid en Trots een speciaal voorblad gemaakt, dat samen met het projectplan ingediend kan worden. Het voorblad is hier te downloaden.

Op het Sociaal Platform van LOC hebben raden ook gedachten uitgewisseld over het extra geld, ben je geïnteresseerd dan zijn die bijdragen hier te vinden.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen