Op 13 oktober 2018 vindt de jaarlijkse Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) plaats. Verdiep je kennis van palliatieve zorg of geef voorlichting aan anderen. Je kunt tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg zelf een open dag bezoeken of een lezing bijwonen om je kennis van palliatieve zorg bij te spijkeren. En je kunt natuurlijk ook meewerken aan een evenement om palliatieve zorg bekend te maken onder burgers, patiënten, cliënten, bewoners, naasten, mantelzorgers, cliëntenraden en nieuwe zorgmedewerkers. Doe je mee? 

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ)


Elk jaar zetten vele organisaties zich in voor goede palliatieve zorg. Het hele jaar door, maar zeker ook tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg is er aandacht voor zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Dat is belangrijk. Steeds meer mensen weten wel van het bestaan van palliatieve zorg, maar nog niet goed wat palliatieve zorg voor hen kan betekenen. En niet alle zorgverleners hebben voldoende kennis om mensen optimaal te begeleiden (NZA Palliatieve zorg op maat - juli 2017). Tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg kun je hier meer over te weten komen.

Activiteiten

De activiteiten lopen uiteen van informatiemarkten, cursussen, lezingen tot bijvoorbeeld een filmavond. Zowel op de dag zelf als de week ervoor en erna vinden evenementen plaats. Houd vanaf september social media en websites in de gaten van de Netwerken Palliatieve Zorg, hospices, ziekenhuizen, mantelzorg- en vrijwilligersorganisaties voor activiteiten bij jou in de buurt. Op twitter wordt vaak de hasthag #IDPZ geplaatst in tweets, dit jaar #IDPZ2018. Door op deze term te zoeken, vind je snel informatie over deze dag. Lees ook de Terugblik op de internationale dag van de palliatieve zorg 2017 voor een korte impressie van deze dag.

Onderwerpen

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen, zijn:

Zelf organiseren?

Cliëntenraden kunnen tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 13 oktober ook een activiteit organiseren. Of aan de zorgorganisatie vragen hoe deze er aandacht aan besteedt. Heb je inspiratie nodig om zelf een activiteit te organiseren? Zoek op twitter naar activiteiten die in vorige jaren plaatsvonden, bijvoorbeeld via #IDPZ2017. Of zoek eens op #WMTY18, de hashtag van de What Matters To You dag eerder dit jaar. Er zijn verschillende activiteiten die je als cliëntenraad in jouw organisatie samen met zorgmedewerkers kunt vormgeven. Vertel bijvoorbeeld over jouw eigen ervaringen in de palliatieve zorg, net als onze bloggers

Wat doet Agora?

Agora maakt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg mede mogelijk. Agora is actief op het terrein van palliatieve zorg en werkt evenals LOC aan zorg die aansluit bij behoeften van mensen. Lees meer informatie over de samenwerking tussen Agora en LOC.

Ga je iets organiseren op deze dag, deel het dan via social media met de #IDPZ2018, dan kan Agora je berichten ook delen en verder verspreiden!

Voor meer informatie: Anne Marie Kerkdijk (Agora).

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen