Bij drie op de tien Nederlanders ontbreekt het aan voldoende vaardigheden die nodig zijn voor een goede gezondheid. Het gaat vooral om mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en mensen met een verstandelijke beperking. Deze groep weet ook te weinig van de basisverzekering, terwijl dat wel belangrijk is.

Moeilijke begrippen

De nieuwe website www.uitlegzorgverzekering.nl laat op eenvoudige wijze zien hoe de basisverzekering werkt. Bezoekers van de website krijgen uitleg in zowel gesproken taal, korte teksten als afbeeldingen. Stap voor stap en met leuke voorbeelden krijg je uitleg van moeilijke begrippen zoals 'eigen risico', 'eigen bijdrage' en 'zorgtoeslag'. 

Angst voor kosten

Veel mensen in Nederland weten niet hoe de basisverzekering werkt. Veel mensen gaan nooit naar hun huisarts, omdat ze bang zijn om daarna een hoge rekening te krijgen. Ook weten veel mensen niet hoe het zit met de ziektekosten van kinderen en de tandarts. Het is erg belangrijk dat iedereen in Nederland weet hoe de basisverzekering werkt.

Samenwerking

De website is gemaakt in samenwerking met: Zorgverzekeraars NederlandLeer Zelf OnlineZorgverzekeringslijn en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen.

Vertaling

De website biedt de informatie aan zowel in het Nederlands als in het Engels. Binnenkort is de informatie ook beschikbaar in het Syrisch Arabisch en het Tigrinya (vooral gesproken door mensen in Eritrea en de Ethiopische regio Tigray).

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen