Bent u betrokken bij ethiek en reflectie in een zorgorganisatie? De praktijkgerichte Leergang 'Ethiek in de zorg' biedt praktische tips, handvatten en aanbevelingen, toegespitst op de eigen organisatie. De leergang start op 17 mei 2018 en is voortgekomen uit de Week van reflectie, met hart & ziel voor goede zorg.

Inhoud

Docenten en gastsprekers brengen u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ethiek, zorgethiek en Moreel Beraad. Docenten en deelnemers gaan met elkaar in gesprek over goede zorg, aan de hand van ethische dilemma's die deelnemers zelf inbrengen. Deelnemers maken kennis met goede praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en Moreel Beraad en krijgen inzicht in factoren, die van belang zijn om ethiek succesvol te ontwikkelen in de eigen organisatie.

Voor wie

Leden Commissie Ethiek, leden Medisch Ethische Commissie, geestelijk verzorgers, (zorg)ethici, ethiekondersteuners, verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpmedewerkers, leidinggevenden, (huis)artsen, specialisten, leden VAR, docenten zorgopleidingen, leden Cliëntenraad, medewerkers innovatie & kwaliteit, communicatiemedewerkers, leden OR, beleidsmakers, en andere betrokkenen in de zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, jeugdbescherming, Onderwijs en Welzijn.

Data Leergang

De Leergang 'Ethiek in de zorg’ bestaat uit zes studiedagen: donderdag 17 mei 2018, donderdag 7 juni 2018 en donderdag 28 juni 2018. Na de zomerstop wordt de Leergang vervolgd op donderdag 13 september 2018, 4 oktober 2018 en 1 november 2018

Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur.

Plaats: locatie centraal in het land (Amersfoort)

Begeleiding Leergang

De Leergang wordt verzorgd door zorgethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, initiatiefnemers Week van reflectie en oprichters Ethiek Academy. Beide docenten/begeleiders zijn organisatieadviseurs, gespecialiseerd in ethiek, Moreel Beraad, communicatie, publiciteit en leiderschap, en maken deel uit van het professioneel Reflectieteam. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay hebben de Leergang ontwikkeld met als missie: een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg en succesvol ethiekbeleid. Ze verzorgen de Leergang in samenwerking met gastsprekers.

Aanmelden en kosten

Tot 16 april ontvangt u een vroegboekkorting en is uw bijdrage € 1850,- p.p. Na 16 april 2018 is uw bijdrage € 1975,- p.p inclusief lunch, koffie/thee, reader 'Ethiek in de zorg', hand-outs, en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen', de Dilemmakaart en vier gasttickets voor workshops. Prijzen exclusief BTW. Tweede collega van dezelfde organisatie krijgt 50% korting op de deelnameprijs.

Download de Aankondigingsflyer (pdf) of zie de website van de Week van reflectie voor meer informatie en aanmelden.

Meer informatie

De week van reflectie: Met hart & ziel voor goede zorg vindt dit jaarlijks plaats. In 2018 van 26 tot en met 30 november. LOC draagt jaarlijks bij aan de Week van de Reflectie, omdat die week speciaal bedoeld is om aandacht te vragen voor belangrijke vragen die spelen in de zorg. 

Tijdens de Week van reflectie staat de kwaliteit van de zorg centraal, aan de hand van thema's als ethiek, Moreel Beraad, integriteit, veiligheid, cliëntparticipatie, e-health, werkgeluk en leiderschap. Betrokkenen in de deelnemende organisaties organiseren alle initiatieven: verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, specialisten, jeugdhulpmedewerkers, Commissies Ethiek, geestelijk verzorgers, leidinggevenden, Cliëntenraden, bestuurders en vele anderen.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen