Zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, zorgopleidingen, jeugdgezondheidszorg en andere betrokkenen in het hele land zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de elfde Week van reflectie, die plaatsvindt van maandag 26 tot en met vrijdag 30 november 2018. Tijdens de Week van reflectie staat de kwaliteit van de zorg centraal.

Belangrijke vragen in de zorg

LOC draagt de Week van de Reflectie al jaren een warm hart toe, omdat die week speciaal bedoeld is om aandacht te vragen voor belangrijke vragen die spelen in de zorg. Vragen waar velen, door dagelijkse drukte, niet als vanzelf aan toekomen. Bij LOC noemen we dat 'waarde-volle zorg'. Zorgethici AnneMarie Bloemhoff en en Jack van Raay, van de Ethiek Academy, hebben voor de elfde keer het initiatief genomen om de Week van reflectie te organiseren.

Week van reflectie congres

De Week van reflectie start op maandag 26 november 2018 feestelijk met het inspirerende congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie’. 

Programma

Op het programma staat een exclusieve masterclass met presentaties en deelsessies van topsprekers, onder anderen dr. Sander de Hosson, longarts Wilhelmina Ziekenhuis, dr. Ronnie van Diemen, inspecteur-generaal Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd; en prof. dr. Carlo Leget, hoogleraar Zorgethiek Universiteit voor Humanistiek.

En er is volop gelegenheid om deel te nemen aan praktijkgerichte workshops met actuele thema’s. 

Het congres wordt opgeluisterd met een actueel panel, met bijdragen van toonaangevende sprekers op het gebied van ethiek, reflectie en goede zorg. Er is alle gelegenheid om de sprekers vragen te stellen.

Aanmelden congres

Aanmelden: congres@weekvanreflectie.nl

Het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol.

Praktische informatie

Datum: maandag 26 november 2018

Tijd: 9.30 - 16.30 uur; ontvangst vanaf 9.00 uur

Deelnameprijs: € 225,- inclusief koffie, thee en lunch; commerciële partijen € 395; prijzen zijn exclusief BTW

Locatie: centraal in het land

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden; jeugdhulpmedewerkers; bestuurders, leidinggevenden en managers in de zorg en jeugdhulp; artsen; specialisten; toezichthouders; geestelijk verzorgers; leden Commissie Ethiek; beleidsmedewerkers; cliënten en patiënten; leden Cliëntenraad en Patiëntenraad; medewerkers jeugdgezondheidszorg en welzijn; mantelzorgers; docenten en studenten zorgopleidingen; en andere geïnteresseerden.

Meer informatie

Organisatie

Het congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie’ wordt georganiseerd door het Reflectieteam Week van reflectie en de Ethiek Academy, in samenwerking met de afdeling Zorgethiek van de Universiteit voor Humanistiek. Een vernieuwende samenwerking, gericht op de verbinding van praktijk, onderwijs en wetenschap.

Zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, zorgopleidingen, jeugdgezondheidszorg, Welzijn en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan de Week van reflectie 2018. Doe mee en laat in de Week van reflectie zien hoe in uw organisatie met hart & ziel wordt gewerkt aan de kwaliteit van de zorg en ruimte wordt gemaakt voor ethiek en ethische reflectie. Bijdragen zijn welkom. 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen