In het project 'Jeugdhulp doen we Samen' werken LOC Jeugd, Ieder(in), Mind, Stichting UW Ouderplatform en Zorgbelang Nederland samen aan versterking van de lokale participatie van jongeren en ouders. Onlangs verscheen de eerste nieuwsbrief van het project. 

Nieuwsbrief 

Van het project ‘Jeugdhulp doen we Samen’ is de eerste nieuwsbrief verschenen.

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief! 

Voldoende meepraten en meebeslissen?

Tijdens het project ‘Jeugdhulp doen we samen’ onderzoeken we hoe het is gesteld met de participatie binnen de jeugdhulp. Kunnen jongeren en ouders bijvoorbeeld voldoende meepraten en meebeslissen? Daarom zetten we vragenlijsten uit onder jongeren en ouders die jeugdhulp krijgen.

Invullen vragenlijst

De eerste vragenlijst kan nu worden ingevuld op www.jeugdhulpdoenwesamen.nl/geef-je-mening/

De resultaten van deze vragenlijst verwerken we in een notitie, die we bespreken met beleidsmakers van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). We stemmen af hoe we samen de jeugdhulp kunnen verbeteren. De vragenlijst kun je tot 1 augustus 2018 invullen. Vanaf september 2018 staat de notitie op de site van ‘Jeugdhulp doen we samen’. Lees meer.

Meer informatie

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten beleidsverantwoordelijk voor de toewijzing van zorg en ondersteuning aan jongeren met een zorgvraag en hun ouders. Voor een goede uitvoering van deze verantwoordelijkheid, is het belangrijk dat jongeren en ouders betrokken worden. Deze betrokkenheid (lokale en regionale participatie van jongeren en ouders) is nog niet overal voldoende van de grond gekomen. De organisaties LOC zeggenschap in zorg, Ieder(in), Mind, Stichting UW Ouderplatform en Zorgbelang Nederland willen met het project ‘Jeugdhulp doen we samen’ deze cliëntenparticipatie stimuleren en helpen bij de verdere ontwikkeling. Zie ook www.jeugdhulpdoenwesamen.nl

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen