Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen werken Helen Bouma en Esther Piersma aan het project Hebe. In dit project onderzoeken zij wat de ervaringen van kinderen en jongeren zijn met jeugdbeschermingsorganisaties. Wat gaat er goed en wat kan er beter volgens hen? Ze onderzoeken dit door in gesprek te gaan met kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar die tussen 2016 en 2018 te maken hebben gehad met Veilig Thuis of de Raad van de Kinderbescherming. Ze vragen hoe zo'n traject voor hen was, wat er hierin goed ging en wat er volgens hen beter kan. De uitkomsten van dit onderzoek worden gedeeld met deze organisaties zodat zij hiervan kunnen leren.

Helen en Esther zijn nog op zoek naar kinderen die mee willen werken. Ken je kinderen of jongeren die hier aan mee zou willen werken? Deel dan deze video! Daarin leggen Helen en Esther heel duidelijk uit wat de bedoeling is van het onderzoek en hoe deelnemen hieraan werkt. 

Ben je zelf jongere en wil je meewerken of heb je behoefte aan meer informatie? Bel, app, sms of mail naar:

Telefoonnummer: 06-40906930

E-mailadres: projecthebe@rug.nl

Deelname aan het onderzoek is anoniem!

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen