Hoi! Ik ben Maartje en ik werk als community manager voor PGGM&CO, de ledenorganisatie voor mensen die in de sector Zorg en Welzijn werken. Eens in de zoveel tijd gaan we met onze leden een uitdaging in de zorg aan en op het platform Broedplaats mag iedereen zijn of haar oplossing insturen. Met de beste oplossingen (gekozen door stemmen van andere leden) gaan we aan de slag. Een grote uitdaging binnen de ouderenzorg is het enthousiasmeren van jongeren. Zonde, want Nederland vergrijst en er zijn zoveel medewerkers die hun pensioengerechtigde leeftijd behalen dat de uistroom van medewerkers groter is dan de instroom. Een van de manieren om jongeren te binden aan de sector is door ze fijne stages aan te bieden. Daarom luidde onze uitdaging: Hoe verbeteren we de stages in de ouderenzorg op zo'n manier dat jongeren ervoor kiezen om in deze sector te werken? Eén van de winnaars van de uitdaging is het Zorg Innovatie Centrum van GGZ Breburg in Tilburg. Wij gingen bij hen langs om te kijken waarom hun stage aanpak zo goed werkt. Ben je benieuwd? Bekijk dan de filmpjes hieronder:

Stagiairs die afknappen op de zorg? Niet bij het Zorg Innovatie Centrum van GGZ Breburg. Sterker nog, stagiairs willen er graag blijven werken. Benieuwd hoe dat kan? Dat zie je in onderstaand filmpje. 

Het Zorg Innovatie Centrum van GGZ Breburg is één van de winnaars van onze uitdaging hoe we zorgstages aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren

Wat is dat eigenlijk, een Zorg Innovatie Centrum (ZIC)?

In een Zorg Innovatiecentrum (ZIC) komen stagiairs binnen om samen te leren, zorg te leveren en onderzoek te doen waarmee ze een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg. De stagiaires worden gesteund en gecoacht, krijgen les op locatie en leren van en met elkaar. Tijdens hun stage krijgen ze steeds meer verantwoordelijkheden. Aan het einde van de stageperiode hebben zij zelf de leiding over de afdeling.   

Stagiairs zijn zo enthousiast dat hun beeld van de ouderenzorg helemaal niet negatief is. Integendeel, veel willen erin blijven werken.  

Waarom werkt dit ZIC zo goed? 

Waarom werkt dit ZIC zo goed? Wat kun je van hen leren? Wij zijn in gesprek gegaan met de drijvende krachten achter het ZIC en hebben hun inzichten op film vastgelegd.

Bekijk hieronder het filmpje waarin student en stagiair Niels zijn ervaringen deelt:

Enthousiast over dit idee? Kom met ons in contact!

Wil je leren van het ZIC of wil je zelf een ZIC starten? Laat het ons weten en wij brengen je graag in contact met het ZIC van GGZ Breburg.  

Interesse? Laat via deze link je mailadres achter

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen