Mentaal Beter heeft een gevarieerd en uitgebreid zorgaanbod in de generalistische basis-ggz (gb-ggz) en de specialistische ggz (s-ggz). Het zorgaanbod bestaat onder meer uit behandelingen voor zowel kind en jeugd als volwassenen. De organisatie heeft vestigingen in West-, Midden- en Zuid-Nederland (o.a. Brabant, Rijnmond en een deel in Noord-Holland) en de hoofdvestiging is in Hilversum. Mentaal Beter zoekt cliënten die zitting willen nemen in de cliëntenraad. Dat kunnen ex-cliënten zijn, maar ook deskundigen die de organisatie kennen of op basis van ervaring willen deelnemen aan een medezeggenschapsclub. Een directe voormalige behandelrelatie hoeft er niet te zijn, wellicht is het een mooie plek om als ervaringsdeskundige je kennis in te zetten. Mentaal Beter faciliteert de cliëntenraad op verschillende manieren om zijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen.
 
 
Wat is de kern van het werk van de cliëntenraad?
 
Centraal doel in de belangenbehartiging door de cliëntenraad is behoud en verbetering van de kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Het raadswerk kenmerkt zich door volgende aspecten:
● Bewaakt de kwaliteit van dienstverlening vanuit het perspectief van cliënten;
● Is spreekbuis voor de cliënten;
● Bewaakt de rechten van cliënten en behartigt hun gemeenschappelijke belangen;
● Adviseert gevraagd en ongevraagd aan de directie van Mentaal Beter.
 
Wil jij deelnemen aan de cliëntenraad?

Mentaal Beter is op zoek naar leden voor de cliëntenraad. Bent u cliënt van Mentaal Beter (geweest) of bent u een ouder/verzorger van een cliënt van Mentaal Beter?
Wilt u informatie over de raad óf wilt u zich aanmelden, stuur dan een email naar: info@mentaalbeter.nl óf bel met: 088 010 4480.
 
Meer informatie
 
Kijk voor meer informatie op: www.mentaalbeter.nl/clientenraad

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen