Geachte mevrouw/mijnheer,
Documentairemaker Frans Bromet gaat in de documentaireserie 'Uit Elkaar' voor de publieke TV-zender NTR aandacht besteden aan het feit dat echtparen op latere leeftijd lang niet altijd bij elkaar kunnen blijven wonen, omdat een van hen moet worden opgenomen in een verpleeghuis. Sinds 2014 is het bij wet verboden om echtparen te scheiden, maar helaas blijkt in de praktijk nog steeds dat echtparen vaak niet samen kunnen wonen wegens een tekort aan plekken in verpleeghuizen.

Als freelance onderzoeker werk ik sinds 25 jaar in Nederland voor buitenlandse media en voor Nederlandse documentairemakers. Van Frans Bromet heb ik de opdracht gekregen op zoek te gaan naar verhalen van echtparen die op zoek zijn naar een plek om samen oud te worden maar voor wie deze zoektocht haast onmogelijk lijkt. Via hun ervaring hopen wij een duidelijk beeld te krijgen van hoe moeilijk het is om een fijne plek te vinden en hoe schrijnend de situatie is. Herkent u zich in deze situatie en heeft u ook moeite met het vinden van een echtparenwoning voor uzelf of voor iemand in uw omgeving? Of gaat u zich binnenkort oriënteren op een echtparenwoning en daarmee dit gehele, ingewikkelde proces doorlopen? Dan zou ik heel graag uw verhaal horen!

U kunt uw ervaring met mij delen door een e-mail te sturen naar het volgende e-mailadres: mail@featurez.com.

Bij voorbaat alvast erg veel dank voor de genomen moeite.

Hoogachtend,
Sjoerd de Vries
Voor &Bromet & NTR
www.enbromet.nl
www.ntr.nl

Featurez
Tel: +31 20 638 11 57
GSM: +31 6 54 750 177
www.featurez.com

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen