Wij Staan Op! is een petitie gestart tegen de plannen van Staatssecretaris Van Ark om loondispensatie toe te passen bij mensen met een arbeidsbeperking. "De gevolgen hiervan zijn onder andere dat werknemers met een arbeidsbeperking mogen werken onder het minimumloon en geen pensioen opbouwen. Dit druist in tegen artikel 1 en het VN-verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap." Het College voor de Rechten van de Mens zegt in een brief aan de Tweede Kamer dat het plan van het kabinet om loondispensatie in te voeren voor werknemers met een beperking beter moet voldoen aan mensenrechten.

Ben je, net als Wij Staan Op!, voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt? 

Petitie tekenen van Wij Staan Op!

Wij Staan Op! is een beweging van 10 jongvolwassenen met een levenslange en levensbrede lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Het doel van Wij Staan Op! is om een verandering in het denken, doen en laten in de Nederlandse maatschappij teweeg te brengen. De jongvolwassenen willen de energie die zij nu kwijt zijn aan niet-werkende wet- en regelgeving gebruiken om het maximale uit hun leven te kunnen halen. In hun manifest geven zij twaalf stellingen aan die volgens hen belangrijk en sturend zijn voor onze samenleving.

 

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen