Het symposium 'Cliënt aan zet' gaat over kwaliteitsinstrumenten en de belangrijke, actieve rol die cliënten kunnen spelen bij kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg. De kwaliteit van zorgrelaties in de gehandicaptenzorg, verpleging/verzorging en geestelijke gezondheidszorg staat centraal. Er worden instrumenten gepresenteerd die ervaringen van cliënten in beeld brengen, door hen te laten vertellen over hun ervaringen met zorgverleners, al dan niet met behulp van cliënten als co-onderzoekers. LOC zat in de begeleidingscommissie van het project. 

Datum: Maandag 13 mei 2019

Tijd: 13.00-17.00 uur

Locatie: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD Den Bosch

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, beleidsmedewerkers, cliëntenraden, co-onderzoekers en bestuurders in de langdurige zorg (gehandicaptenzorg, verpleging/verzorging en geestelijke gezondheidszorg).

Doel

U maakt kennis met instrumenten die inzicht geven in de ervaringen van cliënten met hun zorgverleners en die direct bruikbare resultaten opleveren voor kwaliteitsverbetering. Bij twee instrumenten hebben cliënten of mensen met ervaringskennis een participatieve rol als co-onderzoeker of interviewer.

Inhoud

Op het symposium worden de uitkomsten van het onderzoek ‘Horen, Zien en Spreken’ (Nivel) gepresenteerd en maakt u kennis met de volgende instrumenten:

  • WIEK, uit Toolbox ‘Horen, Zien en Spreken’ - Nivel
  • Luister naar mijn verhaal, uit Toolbox ‘Horen, Zien en Spreken’ - Nivel
  • Het verhaal als kwaliteitsinstrument - Tranzo, Universiteit Tilburg
  • Experience based co-design - ESHPM, Erasmus Universiteit Rotterdam

Het onderzoek en de ontwikkeling van de instrumenten zijn gefinancierd door ZonMw.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Christel van Well, secretariaat Nivel, e-mailadres c.vanwell@nivel.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en het definitieve programma. Zie ook de aankondiging op de website van Zonmw.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen