Vacature Klachtenfunctionaris bij Mentaal Beter

Mentaal Beter zoekt naar een klachtenfunctionaris voor 32 uur per week. Standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor van Mentaal Beter te Hilversum.

Schets werkzaamheden

Als klachtenfunctionaris binnen Mentaal Beter is het jouw rol om op een informele, efficiënte en effectieve wijze een bijdrage te leveren aan het oplossen van onvrede en klachten van cliënten. In deze rol ben je een onpartijdige schakel tussen de cliënt en de betrokkene/partij tegen wie de klacht gericht is. Je voert gesprekken met cliënten die hun onvrede of klacht hebben gemeld en voert hierover gesprekken met beide partijen met als doel de onvrede weg te nemen of de klacht op een voor alle partijen fijne manier af te handelen. De afspraken die in deze gesprekken worden gemaakt, formuleer je op een voor beide partijen heldere wijze.

Als het vertrouwen in de zorgverlener of Mentaal Beter niet door bemiddeling kan worden hersteld, dan informeer je de klager over andere mogelijkheden, binnen en buiten Mentaal Beter. Als de cliënt zijn/haar klacht door de Klachtencommissie wil laten beoordelen, dan zorg je ervoor dat de klachtbrief voldoet aan de eisen die de Klachtencommissie daaraan stelt. De afhandeling van de klachten registreer je nauwkeurig in een digitaal klachtdossier. Je maakt overzichtelijke klachtenrapportages voor de Mentaal Beter-cirkel en voor interne audits. Je evalueert samen met de Kwaliteitsmanager regelmatig de klachtenregeling en naar aanleiding daarvan voer je eventuele aanpassingen door. Tot slot adviseer je de medewerkers op de vestiging over de omgang met cliënten die onvrede uiten en verzorg je indien gewenst voor vestigingen en/of nieuwe medewerkers presentaties over dit onderwerp.

Wat zoekt Mentaal Beter in de nieuwe klachtenfunctionaris?

  • Een afgeronde HBO-opleiding (bij voorkeur op het gebied van de gezondheidszorg).
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken.
  • Je bent open, empathisch, hebt relativeringsvermogen en gevoel voor humor.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Vanwege het omgaan met vertrouwelijke informatie en de onafhankelijke positie is integriteit en betrouwbaarheid een vanzelfsprekend vereiste.
  • Je kunt goed luisteren zonder helemaal mee te gaan in het verhaal en je bent niet geneigd om te snel een mening of oordeel te vormen.
  • Voor het maken van rapportages en presentaties is het belangrijk dat je bedreven bent in het werken met MS-Office applicaties (Word, Excel, Powerpoint).

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Laat het weten aan de afdeling P&O (pz@mentaalbeter.nl of 088-0104315). Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Dan kun je ook even bellen of mailen met Bernardine: b.vantoorn@mentaalbeter.nl / 06-52480747.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen