Een Zorgsalon is een discussiebijeenkomst met als doel het bevorderen van het debat en het uitwisselen van informatie over de sector van zorg & welzijn. De 4 zorgsalons van 2019 staan in het teken van 'Veerkrachtige samenleving'.

Datum: donderdag 28 maart 2019
Locatie: CampusTilburg University
Aanmelden: u kunt zich hier aanmelden

'Vanuit Positieve Gezondheid naar een veerkrachtige samenleving'
Sinds een aantal jaren wordt in Nederland ervaring opgedaan met het concept Positieve Gezondheid van Machteld Huber, directeur van het Institute for Positive Health (IPH). Dit concept van gezondheid is gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie.

In deze zorgsalon staan we stil bij de potentiële bijdrage van het concept aan het creëren van een veerkrachtige samenleving, zowel op individueel als collectief niveau.

Inleidingen worden verzorgd door sprekers die de uitgangspunten van het concept toepassen in wetenschap, beleid en praktijk: 

Nicole Bosman, beleidsmedewerker innovatie bij de provincie Limburg verwoordt het strategisch beleid van deze provincie in relatie tot Positieve Gezondheid. 

Bert Hesdahl (beleidsmedewerker GGD Zuid-Limburg/provincie Limburg) werkt nauw samen met het IPH, hij bespreekt de ontwikkeling en toepassing van het theoretisch model in relatie tot collectieve gezondheid.  

John Dierx, lector Leven lang in Beweging bij Avans, vertelt over de wijkaanpak in gemeenten in Brabant, waarbij burgerparticipatie centraal staat.

Meer informatie (website Tilburg University) 

Deze bijeenkomst heeft raakvlakken met de bijeenkomst die LOC organiseert over een proeftuin in Ruwaard. In die bijeenkomst spitsen we het gesprek wat meer toe op de rol van cliëntenraden en het organiseren van zeggenschap in de wijk - 21 maart. Meer info: https://loc.nl/nieuwsberichten-LOC/inspiratie-ochtend-over-anders-denken-doen-en-organiseren-in-de-w

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Zeggenschap in zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Zeggenschap in zorg

Email mij als mensen een reactie geven –

Zoeken & Vinden

  Plaats iets op het prikbord (verschijnt ook op de Praat mee! pagina)

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen