Net als LOC vanuit haar visie op ‘waarde-volle zorg’, gaat het jonge initiatief See-me uit van het principe dat als je potentie in mensen kunt zien en aanspreken, dat heel kostbaar is. In het interview dat je hieronder kunt beluisteren vertelt initiatiefneemster van See-me Marga Mus over haar ervaringen hiermee, die hebben geleid tot wat See-me vandaag de dag doet - onder meer in zorg & welzijn.
'Zie míj'
Ik ben zelf al heel mijn leven minder valide. Ik heb iets aan mijn banden waardoor mijn lichaam snel slijt. Zo heb ik kunstknieën en intussen veel hulpmiddelen in mijn leven. Dus ik heb veel ziekenhuizen en dokters gezien en het komt nog te weinig voor dat mensen echt naar jou kijken als mens. Dus niet vanuit je beperking maar naar jouzelf en waar jij behoefte aan hebt. Ik ben bij machte voor mezelf op te komen of op onderzoek uit te gaan. Om ook als ik zorg nodig heb zoveel mogelijk te kunnen blijven doen wat ik belangrijk vind. Maar heel veel mensen kunnen dat niet, hebben die skills niet.
Levenskunst
Terwijl we allemaal een eigen verhaal te vertellen hebben. Als we iets in ons leven te doen hebben dat zin geeft, geeft ons dat energie en kracht. Mijn ervaring is dat we daar ook in direct dagelijks contact, door elkaar vaker echt aan te kijken en te zien, veel meer mee kunnen. Dat vergt dus een manier van kijken. Mijn levensweg heeft me veel afgenomen maar ook veel gebracht. Dat ik iets mankeer heeft mij krachtiger gemaakt.
Belangrijk
Dat is zeker van belang nu we als samenleving wel heel abrupt overgaan van een verzorgingsstaat naar een land waar je alles zelf moet doen. Niet iedereen kan dat of ziet daar de mogelijkheden  toe. Ik denk wel dat iedereen meer mogelijkheden in zich heeft én meer ondersteund kan worden om die aan te leren boren.


Leden van LOC kunnen het interview ook lezen in Zorg & Zeggenschap (het tijdschrift van LOC) - in het zomernummer van 2015. Dat is hier te vinden.

Douwe is sinds 2008 op verschillende manieren betrokken bij LOC, op dit moment als ondernemer. Klik op zijn profielfoto voor meer informatie op zijn profielpagina.

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Waarde-vol leven?

Je leven leven op een manier dat je kan doen wat jij belangrijk vindt. Ook als je (veel) zorg nodig hebt. Dat is dan 'waarde-volle zorg'.

Onder de bezielende leiding van LOC-directeur Yvonne van Gilse (1960-2014), kwam de visie op 'waarde-volle zorg' in 2009 tot stand. Hier lees je in haar woorden waar het in die visie daadwerkelijk over gaat. Zodat iedereen een waarde-vol leven kan leiden.

Ook een sprekend voorbeeld?

Op deze pagina staan bijdragen van verschillende mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan hier bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een voorbeeld delen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een voorbeeld van waarde-vol leven plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een voorbeeld plaatsen maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Bijdragen die hier gedeeld worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Deel een voorbeeld van waarde-vol leven

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen