LOC wil een inspirend netwerk voor alle mensen zijn. Dus ook voor jonge mensen, onder wie jongeren die soms minder makkelijk hun plek vinden in de samenleving. Zo zijn er in de afgelopen jaren jongeren via stage of werkervaringsplaats werkzaam geweest, die te maken hadden met leer- of andere problemen. Een van hen is Hans Pettinga. Hij kwam tijdens zijn opleiding Sociaal Cultureel Werk stage lopen bij LOC en maakte, als ervaringsdeskundige, een film over jongeren in de jeugdzorg.

Hans is inmiddels gediplomeerd sociaal cultureel werker, maar studeerde daarna verder. In het kader van die studie maakte hij het filmpje hieronder over zichzelf: "Ook iemand met een beperking kan anderen helpen en een verschil maken..." 

Met dit filmpje laat hij de wereld op een bijzondere manier weten dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt, maar belangrijk is wel dat anderen kunnen zien wat je kunt*. En daarover gaat het filmpje daaronder (dat van andere makelij is). Drie portretten van jongeren die alle drie met zorg te maken hebben en laten zien wat het leven voor hen waardevol maakt. En hoe zorg daar wel - of juist niet aan bijdraagt.

* Dit filmpje is Engelstalig maar ben je nieuwsgierig naar meer? Op het YouTube kanaal van Hans is veel meer te zien vooral in zijn moerstaal

Het onderstaande filmpje is gemaakt door Tariq Khan. Het gaat over jongeren in de jeugdzorg. En over wat het leven voor hen waarde-vol maakt:

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Waarde-vol leven?

Je leven leven op een manier dat je kan doen wat jij belangrijk vindt. Ook als je (veel) zorg nodig hebt. Dat is dan 'waarde-volle zorg'.

Onder de bezielende leiding van LOC-directeur Yvonne van Gilse (1960-2014), kwam de visie op 'waarde-volle zorg' in 2009 tot stand. Hier lees je in haar woorden waar het in die visie daadwerkelijk over gaat. Zodat iedereen een waarde-vol leven kan leiden.

Ook een sprekend voorbeeld?

Op deze pagina staan bijdragen van verschillende mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan hier bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een voorbeeld delen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een voorbeeld van waarde-vol leven plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een voorbeeld plaatsen maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Bijdragen die hier gedeeld worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Deel een voorbeeld van waarde-vol leven

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen