Kyle Maynard (30) werd geboren met een aandoening die tot gevolg had dat zijn armen en benen niet volgroeid zijn. Zijn ouders hebben hem van kleins af aan geleerd dat hij op andere dan gewone manieren zijn weg zou moeten vinden in het leven. Ze hielpen hem niet door allerlei voor hem te doen en te regelen. Maar stonden hem bij in het vinden van manieren, die hem in staat stelden zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. En zo te proberen de dingen te doen die hij wilde.

Dat heeft er onder meer toe geleid dat hij is gaan worstelen. Niet met mensen die eenzelfde fysieke beperking hebben, maar met mensen die fysiek niks mankeren. Hij werd eigenaar van een fitness centrum en besloot in 2011 dat hij de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, wilde gaan beklimmen. In 2012 legde hij de 6.000 meter naar de top van de berg succesvol af. In dit filmpje een verslag van zijn uitdagende levensweg (de video duurt 11 minuten en is in het Engels, maar de beelden zijn op zich ook erg veelzeggend).

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Waarde-vol leven?

Je leven leven op een manier dat je kan doen wat jij belangrijk vindt. Ook als je (veel) zorg nodig hebt. Dat is dan 'waarde-volle zorg'.

Onder de bezielende leiding van LOC-directeur Yvonne van Gilse (1960-2014), kwam de visie op 'waarde-volle zorg' in 2009 tot stand. Hier lees je in haar woorden waar het in die visie daadwerkelijk over gaat. Zodat iedereen een waarde-vol leven kan leiden.

Ook een sprekend voorbeeld?

Op deze pagina staan bijdragen van verschillende mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan hier bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een voorbeeld delen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een voorbeeld van waarde-vol leven plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een voorbeeld plaatsen maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Bijdragen die hier gedeeld worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Deel een voorbeeld van waarde-vol leven

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen