Bij de professionele theaterinstelling Babel in Rotterdam werken kunstenaars mét en kunstenaars zónder specifieke beperking. Het theater maakt inclusieve kunst en omvat zowel een opleiding als een theatergroep. Ook doet de instelling onderzoek en deelt kennis.

Samenwerking zorg en kunst

Theater Babel bestaat uit een samenwerking tussen zorginstelling Pameijer en het rotterdamscentrumvoortheater (rcth). Theater Babel biedt de kunstenaars met een specifieke beperking de mogelijkheid om zich cultureel te ontwikkelen en te presenteren. De zorginstelling waarborgt de zorg en begeleiding die hierbij nodig is.

Iedereen mag zichtbaar zijn

Paul Röttger, artistiek leider van de samenwerking verwoordt waarom Theater Babel nodig is: “Wij willen een samenleving waarin je anders mag zijn. Waarin iedereen die anders is, zichtbaar mag zijn. Homo, gelovig, oud, ziek en dus ook de mensen met een beperking. Die mensen wil ik tegenkomen. Die wil ik zien in de sportschool, in de winkel, op straat. En ook in de culturele instellingen: op de vloer, als toeschouwer, als maker. Maar ik zie ze niet. Ik maak zo'n wereld met theater.”

Jezelf herkennen in de ander

De foto's van Carel van Hees in dit artikel komen uit de voorstelling Het gedroomde café en laten zien hoe Theater Babel werkt. In de voorstelling luisteren publiek en spelers naar elkaars verhalen en verlangens. Dromen van een ander raken vaak aan je eigen dromen. Door de voorstelling leer je de spelers uit het gezelschap echt kennen en je herkent jezelf.

Mail mij als mensen reageren –

Wil je een reactie geven? Als je een profiel hebt op LOC Waardevolle zorg en je bent ingelogd kan dat hieronder. Heb je dat niet dan kun je op de meeste pagina's ook rechts op de pagina reageren of hieronder. Of maak een profiel via de nu volgende link. Dank!

Doe mee op LOC Waardevolle zorg

Waarde-vol leven?

Je leven leven op een manier dat je kan doen wat jij belangrijk vindt. Ook als je (veel) zorg nodig hebt. Dat is dan 'waarde-volle zorg'.

Onder de bezielende leiding van LOC-directeur Yvonne van Gilse (1960-2014), kwam de visie op 'waarde-volle zorg' in 2009 tot stand. Hier lees je in haar woorden waar het in die visie daadwerkelijk over gaat. Zodat iedereen een waarde-vol leven kan leiden.

Ook een sprekend voorbeeld?

Op deze pagina staan bijdragen van verschillende mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan hier bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geschreven wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Een voorbeeld delen

Heb je een profiel op dit sociale platform en je bent ingelogd, dan kun je via de knop hieronder meteen zelf een voorbeeld van waarde-vol leven plaatsen. Over hoe je een profiel kunt maken en andere voordelen daarvan lees je hier meer

Wil je wel een voorbeeld plaatsen maar geen profiel maken? Dan kun je contact opnemen met webmaster@loc.nl of 030 284 3200. Vast bedankt!

Bijdragen die hier gedeeld worden verschijnen hier, op de startpagina en mogelijk ook in de nieuwsbrief.

  Deel een voorbeeld van waarde-vol leven

De reactiemodule haalt reacties op...

LOC Waardevolle zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen