Nieuwsbrieven

Ons nieuws ook direct in je mail ontvangen?

Abonneer je gratis op onze:

Bekijk ook het wekelijkse nieuwsbrief-archief, het maandelijkse nieuwsbrief-archief of zorg voor jeugd nieuwsbrief-archief.

LOC in de media

Waar kun je ons zien, horen en lezen?

Oproep maatschappelijk debat GGZ
GGZnieuws bericht over het initiatief van LOC en Prof. dr. Jim van Os om een debat te starten over hoe tot een brede vernieuwingsbeweging te komen in de GGZ.

Analyse kwaliteitsverslagen verpleeghuizen
Skipr bericht over het onderzoek naar onderwerpen waarover verpleeghuizen rapporteren in hun kwaliteitsverslag. Hiertoe gaven ActiZ en Zorgverzekeraars Nederland opdracht, namens de Stuurgroep Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Hierin zitten verder Zorgthuisnl (voorheen bekend als BTN), Verenso, V&VN, LOC Zeggenschap in zorg en Patiëntenfederatie Nederland.

Methode Grootschalig Luisteren
ZonMw bericht over Luisteren naar ouderen als onderzoeksinstrument. LOC ontwikkelde deze methode, waarbij verhalen worden opgehaald, als onderdeel van het programma Sociaal Werk Versterkt. 

Voorbeeld LOC initiatief bij NOS Gesprek met minister-president
Bekijk het terug via het bericht op de LinkedIn-pagina van ons initiatief Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Sociaalweb en Skipr over doorontwikkeling LOC-initiatief
'Verpleeghuiszorgsector: samen vernieuwingsbeweging onomkeerbaar maken.' en 'Verpleeghuiszorg maakt afspraken voor 'radicale vernieuwing''

Brochure over vernieuwing in verpleeghuiszorg
Qruxx, het nieuwe kennisplatform over waardegedreven zorg van Zorgvisie en Skipr, publiceerde op 20 juni een artikel over de overzichtspublicatie van de beweging ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg'.

Ervaringsdeskundigen betrekken bij toezicht verpleeghuizen. 
Zorgvisie noemt in het artikel van 8 juni  Inspectie worstelt met inbreng ervaringsdeskundige de inbreng van van LOC bij de pilot met ervaringsdeskundigen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Blij met schrappen handtekening zorgplan
Tijdschrift Nursing bericht dat veel verpleegkundigen via Facebook reageerden op het nieuws van 30 mei dat ActiZ, BTN, LOC Zeggenschap in zorg, Consumentenbond en Patiëntenfederatie Nederland de tweezijdige Algemene Voorwaarden hebben aangepast.

Op zoek naar verbinding in waarheidsvinding
Jeugdbescherming ontving de Gouden Radijs voor het breed bespreken van het gezinsplan. LOC was betrokken bij de bijeenkomsten en werd hierover geinterviewd voor het jaarverslag 2017 van de Jeugdbescherming.

Intentieverklaring Radicale vernieuwing onderwijs
De Leidse nieuwswebsite Sleutelstad bericht over de ondertekening op 22 mei van een intentieverklaring voor vernieuwing van het zorg-en welzijnsonderwijs door LOC, zorgorganisaties en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Toezichthouders in zorg & welzijn (NVTZ) plaatsten LOC blog
Cliëntenraadondersteuner Cyriel de Block schreef voor LOC een blog over de LOC bijeenkomst op 22 mei 2018 met de bestuurder van de NVTZ. Deze blog WMCZ ballast of noodzaak staat nu ook op de NVTZ website.  

Waardering voor #halloraadsleden
Jeugdzorg Nederland noemt de 6 vlogs van LOC Jeugd met wensen voor gemeenteraden een 'goede actie'

Aandacht voor levensvragen in e-zine
In het e-zine van 22 maart van het Expertisenetwerk Levensvragen en ouderen staan nieuws en ontwikkelingen van alle kernpartners, waaronder LOC, rondom dit thema.

LOC ondertekent 'Pact voor Ouderenzorg'
Op 8 maart zette LOC met bijna 40 organisaties en de minister van Volksgezondheid een handtekening onder het 'Pact voor de Ouderenzorg'.

Zorgvisie noemt kanttekeningen LOC bij Wmcz 2018
In een uitgebreid artikel over het wetsvoorstel Wmcz 2018 noemt Zorgvisie de kanttekeningen die hierbij LOC plaatst: is er voldoende mogelijkheid om medezeggenschap zo lokaal mogelijk vorm te geven; waarom is er onderscheid tussen kortdurende en langdurige zorg?

Radio-uitzending over Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg
Initiatiefnemers Joep Bartholomeus en Marthijn Laterveer en coördinator Marie-Antoinette Bäckes, spraken op 5 februari bij People Power FM over Radicale vernieuwing en mensgerichte zorg.

LOC in blog Zorgvisie over zorgfusies
In de blog 'Fusiezorgen' van website Zorgvisie komt het standpunt van LOC over zorgfusies uitgebreid aan bod.

LOC neemt deel aan hoorzitting zorgfusies 
Ter voorbereiding op een hoorzitting van de vaste Kamercommissie van VWS op 29 januari -over de voorgenomen fusie tussen ziekenhuizen AMC en VUmc- schrijft LOC: "Zorg is mensenwerk" in 'position paper' over zorgfusies.

Algemeen nieuws wonen, zorg en welzijn

Op zoek naar algemeen nieuws? Kijk op een van de volgende nieuwspagina's over wonen, zorg en welzijn:

LOC Zeggenschap in zorg - Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht - 030 284 3200 - vraagbaak@loc.nl

Veel gestelde vragen | Vraagbaak & feedback

Meer over LOC, lid worden & meedoen